REX Supply Ambassador

Zaczęty przez INFIDEL, 22 Styczeń 2019, 19:16:33

Przeczytano 11 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

adiblue

26.02
Jestem po kolejnym goleniu. Nadal to samo mydło i żyletka. Nadal zaczynam od prysznica, piana na ciepło.
Jedyna różnica to ustawienie na 3.
Wyraźnie bardziej czuć żyletkę.
Skuteczność na poziomie GC .84P
Jednak czuję się mniej pewnie podczas golenia. Czuję, że żyletka łapie już lekko skórę.
Po goleniu bardzo dużo mikroskaleczeń.
Praktycznie cały podbródek, trochę na policzku i sporo pod nosem.
Jestem ogolony tak samo dokładnie jak na 2 z tym, że są miejsca przegolone.
Kolejne golenie jutro. Ponownie będzie na ustawieniu 2 w celu potwierdzenia, że stopień dogolenia jest faktycznie ten sam, ale bez skaleczeń i że nie jest to efekt po prostu ogólnego przegolenia rexem co się zdażyło np z generałem, gdzie każde kolejne golenie powodowało, że skóra była wyraźnie coraz bardziej spilingowana).
Z rexem myślę, że będzie dobrze :)
Pozdrawiam
Adam
  •  

waldekski

No dobrze, bo widzę, że same pochlebstwa o tej maszynce.
Właśnie ją trzymałem i ogladałem.  :o :o
Rączki krótszej, to już chyba zrobić nie mogli  ::) Takie przynajmniej moje odczucie, ale pozostawie to bez komentarza, ponieważ preferuje dłuższe rączki, oczywiście bez przesady, takie coś jak minium 92-93 mm do ponad 100 mm. Jeżeli chodzi o samo wykananie, to...... :o....tak kolejny szok..... Za taką kase to......spodziewałbym się duuuużo lebszego wykonania jeżeli chodzi o maszynkę DE. Samo wykonanie porównałbym do ATT SE1. Nie będę się więcej rozpisywał, aby nie napisać o tym  ;) .......czegoś co będę żałował  ;D
  •  

Monocero

Oglądałem u @Pio.TR tą maszynkę bez pośpiechy przez dobre 40 minut. Rozkładając ją i zwracając uwagę na każdy szczegół, nie zauważyłem nic z wykonania co by świadczyło o braku staranności przy produkcji. Krótka rączka dla mnie jest zaletą, więc na ten temat nie ma co pisać ale w moim przekonaniu jakościowo 1 klasa. Na pewno jeśli byłaby to stal polerowana, a nie satynowana to odczucia mogłyby być inne ale to już kwestia estetyki, a nie techniczna pracy. Ciesze się, że jednak są opinie odmienne, bo może uda mi się dzięki temu odkupić tą maszynkę okazyjnie.  ;)
(D.D)
  •  

waldekski

Chciałbym tutaj zwrócić uwagę na Twoje stwierdzenie..."byłaby to stal polerowane, a nie satynowa", czy nie uważasz, że w tej cenie powinna "ona" być polerowan...? To moje głowne zastrzeżeżania, co do tej maszynki, jeżeli chodzi o dopasowanie i technikę, to jest idealna....tu nie ma sie do czego doczepić
  •  

Monocero

@waldekski  może zrobią i wersję polerowaną, kto wie  ;)
(D.D)
  •  

waldekski

i wówczas ją kupie, widziałeś ATT SE1 ?
mam ją w swoim arsenale i dlatego jestem troszeczkę na NIE co do REX'a
  •  

Monocero

Ja kupie satynowego REXA.
(D.D)
  •  

adiblue

28.02
Jestem po kolejnym goleniu. Nadal to samo mydło i żyletka. Nadal zaczynam od prysznica, piana na ciepło.
Twarz
Ustawienie ponownie na 2.
Golenie mniej komfortowe niż w niedzielę, ale tylko 4miejsca gdzie wystąpiły mikroskaleczenia - dwa na szyi, jedno pod nosem i jedno na policzku.
Muszę zaznaczyć, że od zeszłego piątku każde kolejne golenie twarzy jest do osiągnięcia PN.
Wygląda na to , że golenie z ustawieniem na 3 przegoliło mnie.
Z ustawieniem 2 jest bardzo dobrze. Kolejne kilka goleń już z nową żyletką też wykonam na 2, aby przekonać się czy utrzymując 2dniowe przerwy i takie ustawienie skóra się na tyle zregeneruje by mikroskaleczenia całkowicie zniknęły.

Głowa
Tutaj zdecydowałem się spróbować nieznacznie tylko wyższe ustawienie - 1,5.
Cel to uzyskanie efektu podobnego jak z Mambą 70 - bardzo krótko, ale ma być równiutko.
Po pierwwszym przejściu już mógłbym zakończyć!
Ale w tyglu tyle piany...zrobiłem kolejne dwa przejścia.
Brak podrażnień, dwa mikroskaleczenia.
Zdecydowanie to jest bardzo dobra maszynka do częstego golenia głowy dla mnie :)
Bardzo szybka, intuicyjna, mogę golić się ostrożnie nawet bez lustra.
  •  

abahaczi

Cytat: Pio.TR w 21 Luty 2019, 20:41:52
A ty chcesz recenzję czy pierwsze wrażenie? Jeszcze trzy ostrza mi zostały do sprawdzenia 🤣
Widzę @Pio.TR że na Generale nie poprzestałeś i rozwijasz dalej pasję goleniową ;-) Możesz coś powiedzieć o swoich odczuciach co do tej maszynki?
  •  

Pio.TR

Generał to już przeszłość... teraz nastał czas Vectora  :D

O którą maszynkę pytasz bo cytat jest o Vector a wątek o Rex-ie?
  •  

abahaczi

No to teraz mi szczęka opadła. Skoro masz obydwie to proszę o recenzję jednej i drugiej.
  •  

Pio.TR

Jak znajdę chwilę czasu to postaram się opisać moje doświadczenia z golenia Vector-em ... Ostatnio jestem w nieustannym niedoczasie :(
Rex następny w kolejności.
  •  

Monocero

Już minoł czas zachwytu i scenariusz dnia powszedniego wypełnił obrazek. Ktoś się po takim czasie pokusi o napisanie paru słów? Czy nadal wszystko fajnie? Czy jest maszynką codziennego golenia? Czy kolekcjionerskim stał się łupem, a może inwestycją?
(D.D)
  •  

mark

Mam i używam rotacyjnie z innymi, choć ostatnio najczęściej sięgam po brzytwę :-)

Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.
  •  

Marcin Es

@mark , super, krótko i na temat  ;)
  •