W poszukiwaniu idealnego tytoniu

Zaczęty przez Wiesław Wojnar, 02 Grudzień 2025, 23:57:10

Przeczytano 886 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wiesław Wojnar

Czołem!

Uwielbiam mydła z nutą tytoniu, ale te z kategorii dobrze wyważonych pod względem kompozycji, bez dymu i tym podobnych klimatów. Moon - Havana i Trade Winds, Zingari - Rumbler man, Razoroc Puros, Stirling Gentemen, A&E Vanille de Tabac, to sety, które sprawdzałem i są ok, ale szukam coś z jeszcze wyraźniejszą nutą tytoniu w podobnym klimacie. Ktoś jest coś w stanie polecić?

•  

Robcyk

@Wiesław Wojnar może Boker Tobacco na bazie łoju by podeszło. Zawsze możesz napisać do sklepu żeby podpowiedzieli co i jak.

Mal

Stirling Haverford może? Jest słodko-ciepły tytoń, wręcz śliwkowa nuta jakby... W opisie jest, że "zapach jest inspirowany Tobacco Vanille Toma Forda, gdzie ciepła wanilia otacza kwiatową bazę tytoniu w tej seksownej, męskiej kombinacji." :D

przemyslavklimek

jeśli tytoń to The Full Measure of Man :)

ShaveManiac

Cytat: przemyslavklimek w 18 Grudzień 2025, 23:45:10jeśli tytoń to The Full Measure of Man :)

Oj polecam...taka samo Merlin, męskie konkretne zapachy.

spiryt

•  

Konrad

@spiryt ale pytanie dotyczyło mydeł, a nie AS. Przynajmniej ja tak je zrozumiałem.
Jedyne co odróżnia chłopców od mężczyzn to ceny ich zabawek.
  •  

spiryt

Cytat: Konrad w 19 Grudzień 2025, 09:51:22@spiryt ale pytanie dotyczyło mydeł, a nie AS. Przynajmniej ja tak je zrozumiałem.
masz rację koryguję , dzięki za info
  •  

Wiesław Wojnar

Ogólnie chodziło mi o zestawy.

@Mal, Haverford oczywiście kojarzę, no ale mam A&E Tabac de Vanille, więc nie chce mydeł w praktycznie tym samym klimacie.
@przemyslavklimek, @ShaveManiac, oj to może być opcja 50/50. Z opisu może być ciekawie, ale jednak zbyt mroczno.
  •  

przemyslavklimek

@Wiesław Wojnar mroczno jest i to bardzo. Generalnie prawie każdy Barrister stoi po ciemniejszej stronie zapachowej niż po jaśniejszej :) Niektóre potrafią zmęczyć.
  •  

tomek

@Wiesław Wojnar Ariana choco cubano może się nadać. Jestem właśnie świeżo po użyciu,  i jest bardziej cubano niż choco.
Chodzi mi o as, mydła nie mam i nie używałem.
Cavendish od Phoenixa możesz rozważyć, zapach tytoniu wiśniowego,  też raczej nie słodziak