Co ostatnio kupiłem do golenia

Zaczęty przez Monocero, 25 Listopad 2018, 22:25:27

Przeczytano 781 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

ShaveManiac

n3dvi3d

@ShaveManiac

Bardzo dobra rzecz. Będziesz zadowolony. Tak je lubię, że mam dwie na wszelki wypadek  :))
(D.D)

HaSSaN

Cześć, jakoś pod koniec sierpnia 2025 stwierdziłem, że mój konsumpcjonizm artykułów TG wszedł na maksymalny poziom, w związku z czym postanowiłem sobie nic już nie kupować do końca roku 2025. Cóż, można powiedzieć, że wytrzymałem i nawet nie było ciężko ale jak tylko 2025 rok się skończył znowu zacząłem rok 2026 z grubej rury  :D.

A więc tak, na sam początek postanowiłem już po ponad 2 latach skończyć z testowaniem nowych żyletek i skupić się na tym co mi na prawdę najlepiej się sprawdza więc postanowiłem zrobić pewien zapasik czyli zakupić 200szt. Featherów od kolegi @Arenia70 + 95szt. Polsilverów (tych żyletek nie znam a kupiłem je tylko dlatego żeby wypełnić paczkę od kolegi). I tutaj muszę się wytłumaczyć co prawa sam zakup został dokonany 29.12.2025 ale  na moje wytłumaczenie mam to, że paczka zwiedziła przy okazji pół Polski (InPost) i w końcu po chyba tygodniu albo może troszkę lepiej dotarła w moje ręce, a więc już w 2026  :D. W Nowy Rok za to poszalałem bo dokupiłem jeszcze pełną paczkę 180szt. żyletek KAI i 200szt. żyletek Fatip. Na chwilę obecną są to moje top 3 żyletki więc zapas już mam na jakiś czas.

Następnie, zawsze myślałem o tym mitycznym Cube 2.0 ale jakoś nigdy nie mogłem się zdecydować ale po nowym roku wiadomo zamówiłem i wjechał Cube 2.0 Enigma o bardzo przyjemnym zapachu i muszę przyznać że to najlepszy preshave jaki używałem do tej pory (choć dotychczas mało co używałem). Nie wiem jak działa on na zmiękczenie zarostu ale poślizg i skórę po goleniu zostawia w genialnym stanie. Dodatkowo jest mega boosterem każdego mydła, więc jestem z niego baaaardzo zadowolony. Zaraz potem nadarzyła się okazja na nabycie od kolegi @Marcin39 setu Arianny&Evans Barbiere Classico co też uczyniłem głównie za sprawą ekskluzywnej bazy mydła czyli "Ultima" i muszę stwierdzić, że zgadzam się ze wszystkimi pochlebnymi (negatywnych nie znalazłem) recenzjami na temat tej bazy, genialna gęsta, mięsista, tłusta, śmietanowa piana, po prostu coś pięknego, może nawet lepsza niż w moich ukochanych mydełkach Joserra  ;). Dodatkowo kolega @Marcin39  dorzucił mi próbkę preshave TDS, za co bardzo dziękuję bo na razie nie są one nigdzie do dostania.

Podsumowując, choć druga połowa roku 2025 ubiegła mi jako czas dekonsumpcjonizmu tak sam początek roku 2026 zacząłem już pełnym zakupocholizmem TG i obawiam się, że na tym nie koniec  ;D.

AdamS

To leciałeś na oparach do końca 2025 skoro taki zapas blaszek ;)
  •  

schizm

Oprócz Omegi od kolegi @ShaveManiac wpadł też pierwszy konik , dzieło kolegi Pawła PKSA.

HaSSaN

Cytat: AdamS w 10 Styczeń 2026, 13:43:11To leciałeś na oparach do końca 2025 skoro taki zapas blaszek ;)

Nie no żyletek mam zapas i to bardzo duży że 300 zielonych Astr, 100 niebieskich, z 1500 Gillette Minora, jakies po 100szt Derby Premium i Sharkow chyba, Gillette niebieskich 200szt. No i poza tym pojedyncze opakowania różnorakich żyletek jakie kupowałem czy dostawałem do testów ale nie miałem zapasów żadnych z moich ulubionych czyli Kai, feather i ostatnio Fatip.
  •  

kwasek071

Cytat: ShaveManiac w 09 Styczeń 2026, 19:20:57
@kwasek071  :hello:  @Arjuna DwaOstrza  :hello:

To jest świetna porcelana . Wykonanie szkliwienia to mistrzostwo świata.

Janusz_Senior

@Arjuna, serdecznie dziękuję za szybką paczusię no i oczywiście za gratisy.
Trafiłeś idealnie żadnego z gratisowych mydełek nie miałem. Zakupów w https://dwaostrza.pl/ będzie więcej.  :thank_you:  :beer:
Kamisori: Iwasaki (Ryouichi Mizuochi)  |  Hiyoshimaru (tamahagane)  |  Inoue Tōsuke  |  AZUMA (Yasuki steel)  |  DAIRI
  •  
    Za ten post podziękował: Arjuna

dzeus

Spontaniczny zakup AS Mirraculum Black AS i Denim Black. Poszły na koniec kolejki do zużycia. Nie urywają mnie nic 😎🍻
  •  

n3dvi3d

Zapach bardzo mi się podoba, ale kurde ta ulotność.. żeby chociaż jak klasyczny wars utrzymałby mi się ok. 2 godziny to fajnie, ale 30min  :(

(D.D)
  •  

kwasek071

Cytat: n3dvi3d w 10 Styczeń 2026, 21:53:39Zapach bardzo mi się podoba, ale kurde ta ulotność.. żeby chociaż jak klasyczny wars utrzymałby mi się ok. 2 godziny to fajnie, ale 30min  :(

Karol kup wodę kolońską o tym zapachu. Pachnie kilka godzin.

judgebien

Cytat: kwasek071 w 10 Styczeń 2026, 23:03:57Karol kup wodę kolońską o tym zapachu. Pachnie kilka godzin.
Mam tą wodę kolońską i wcale nie pachnie tak długo .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  •  

AdamS

EdC to nie EdP.
Ma pachnieć tylko po goleniu, po wyjściu z łazienki już nie, bo to Wars🤣
  •  

kwasek071

Mokasyn86

Trzeba lać obficie, aż będzie spływać po szyji ;D
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •