Rączka Ikon ShaveCraft Bulldog (I) - recenzja fotograficzna

Zaczęty przez Skanderbeg, 27 Marzec 2024, 12:34:24

Przeczytano 1 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcin19883

@Skanderbeg
Mi tam drobne ryski nie przeszkadzają, tak tylko pytam, bo w każdej rączce prosto z fabryki, mam drobne ryski w miejscach gładkich.  :hello2:
  •  

Skanderbeg

@marcin19883
Przyjacielu,
Drobne ryski po prostu przelatuję moim przelatywaczem i zapominam o ich istnieniu.
  •  

zennhorst

Cytat: marcin19883 w 27 Marzec 2024, 14:39:51@Skanderbeg
Mi tam drobne ryski nie przeszkadzają, tak tylko pytam, bo w każdej rączce prosto z fabryki, mam drobne ryski w miejscach gładkich.  :hello2:

ale to w rączkach od Ikona masz takie defekty?
"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •  

Monocero

Właśnie zajebistość stalowych maszynek polega na tym, że można je sobie samemu polerować, gdy pojawiają się ryski po obijaniu z innym szpejem.  Drobne ryski likwidujemy np. filcem i pastą o odpowiedniej gradacji np. 2000, 2500. To na tzw. lusterko. Grubsze gdy powstaną to papierem wodnym zaczynając od gradacji powiedzmy 1200, potem 1500, 2000 i 2500. Stalowa maszynka po 40 latach użytkowania może wyglądać jak nowa z fabryki  ;D
(D.D)
  •  

marcin19883

@zennhorst
Rączki Razorock, Rockwell, TGS. Każda którą mam/miałem ma/miała drobne ryski w losowych miejscach.w niczym to nie przeszkadza, ale taka ciekawostka. Jedynie rączka od Dscosmetics jest idealna  :)
  •  

judgebien

@Skanderbeg
jeszcze raz Ci dziękuje, że rozpocząłeś ten wątek, właśnie jedzie do mnie Bulldog "jedynka" z grawerunkiem ;D
  •  

zennhorst

"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •  

judgebien

•  

Skanderbeg