Intensywna woda po goleniu

Zaczęty przez Armaros, 31 Styczeń 2026, 09:35:48

Przeczytano 918 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HaSSaN

Zgadzam się z @barber wody PAA potrafią trzymać intensywny zapach spokojnie cały dzień.
  •  

SiwyDym

@Armaros możesz spróbować coś z Extro Cosmesi. Mam, co prawda, o innym profilu zapachowym, bo CAFFÈ, ale parametry ma świetne. Ich AS-y mają podniesioną w stosunku do konkurencji koncentrację kompozycji zapachowej (10%). Stąd nawet w nazwach mają "edt". Do tego jest spory wybór zapachów. Zapewne coś znajdziesz.
Tylko odpuść sobie te cytrusowe. Z natury rzeczy takie olejki są ulotne i krótkotrwałe i dlatego umieszczane są w "głowie" kompozycji.

Przy okazji, wspomniano tutaj o perfumach Black Sea edp. Fakt, parametry ma atomowe. Tylko w zamian trzeba się zmagać z oparami syntetyków. Podobny, tylko mniej chemiczny, jest Boszporusz Nishane. Jest jeszcze Orto Parisi Megamare i jego klon zapachowy AS Officina Artigiana Maremoto, ale to też zwykłe chemole stawiające na siłę rażenia :D
Wszystkie wspomniane, to nieudolne i przesycone chemią, kopie klasyka w kategorii zapachów morskich, czyli Profvmvm Roma Acqua di Sale, który zawiera wyłącznie składniki naturalne, a nie ustępuje parametrami naśladowcom.
  •  
    Za ten post podziękował: Armaros

Armaros

Cytat: SiwyDym w 01 Luty 2026, 07:14:12@Armaros możesz spróbować coś z Extro Cosmesi. Mam, co prawda, o innym profilu zapachowym, bo CAFFÈ, ale parametry ma świetne. Ich AS-y mają podniesioną w stosunku do konkurencji koncentrację kompozycji zapachowej (10%). Stąd nawet w nazwach mają "edt". Do tego jest spory wybór zapachów. Zapewne coś znajdziesz.
Tylko odpuść sobie te cytrusowe. Z natury rzeczy takie olejki są ulotne i krótkotrwałe i dlatego umieszczane są w "głowie" kompozycji.

Przy okazji, wspomniano tutaj o perfumach Black Sea edp. Fakt, parametry ma atomowe. Tylko w zamian trzeba się zmagać z oparami syntetyków. Podobny, tylko mniej chemiczny, jest Boszporusz Nishane. Jest jeszcze Orto Parisi Megamare i jego klon zapachowy AS Officina Artigiana Maremoto, ale to też zwykłe chemole stawiające na siłę rażenia :D
Wszystkie wspomniane, to nieudolne i przesycone chemią, kopie klasyka w kategorii zapachów morskich, czyli Profvmvm Roma Acqua di Sale, który zawiera wyłącznie składniki naturalne, a nie ustępuje parametrami naśladowcom.

Jeśli chodzi o perfumy, mam wrażenie, że znalazłem już zapachy, które zostaną ze mną do końca życie  ;D  a zwłaszcza jeden, który chyba nigdy mi się nie znudzi: Green Irish Tweed.
Dziękuję jednak za polecenie wód, choć niestety dostępność Phoenix jest bardzo ograniczona.
Rockwell 6C – mój bolid w łazience.
Zero pit stopów, pełna moc i gładkie okrążenie bez podrażnień.
  •  

judgebien

Phoenix jest intensywna ale wody Oficina Artigiana dużo bardziej a do tego za połowę ceny

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  •  

Robur

Hattrik? Tani, długo pachnie i nie jest skórzany  :beer2:
  •  

przemyslavklimek

Cytat: Robur w 01 Luty 2026, 22:54:09Hattrik? Tani, długo pachnie i nie jest skórzany  :beer2:

5 minut to rzeczywiście długo 😁
  •  

T800

Bond spaceqest :shaving:  Kilka godzin na skórze go czuć Jak się dobrze wwąchac ma w sobie nuty nie produkowanej już wody po goleniu Chopin
  •  

Simon

Kanclerski, Shear Revival
Zapraszam na mój Instagram o męskiej pielęgnacji - Brodata_piguła

https://www.instagram.com/brodata_pigula/
  •  

Milas

A nie lepiej kupić zestaw AS + EDT/EDP ( tej samej firmy, albo różnych, ale pasujących do siebie zapachowo)?
Efekt po goleniu będzie lepszy i po paru godzinach też.

:thank_you:
  •  

Robur

•  

Robcyk

•  

n3dvi3d

Też jestem zdania, że Oficina Artigiana i PAA wody są bardzo trwałe i intensywnie pachnące.
(D.D)
  •  

Robcyk

Denim Gold wąchałem dzisiaj w Action za 12 zł i pachnie mi pod nosem nadal ładnie. Był Black i Oryginał za taką samą kasę. 36 zł że 3 tamtych nie wąchnąchalem. Ciekawe czy warto. Bo zamiast każdego wolałbym 3 Gold Denim. Fajny trwały zapach.
  •  
    Za ten post podziękował: MacGyver

Poljot_87

Dzisiaj rano (ok. 7:00) po goleniu użyłem Maklera a nadal go czuje na skórze. Napis na butelce "długotrwały zapach" nie ściema jak widać.
  •  

MacGyver

Denim Gold - coś niesamowitego, to pachnie długo jak bardzo dobra woda toaletowa.

Denim Original - podobnie. Dodatkowo można poprawić EDT są identyczne z AS-em.
𝓑𝓻𝓾𝓽𝓪𝓵 - 𝔃𝓪𝓹𝓪𝓬𝓱 𝓹𝓻𝓪𝔀𝓭𝔃𝓲𝔀𝓮𝓰𝓸 𝓶𝓮̨𝔃̇𝓬𝔃𝔂𝔃𝓷𝔂.