The ENOCH Razor

Zaczęty przez waldekski, 02 Styczeń 2020, 21:41:19

Przeczytano 7 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

waldekski

The ENOCH Razor

Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

Gładkości życzę, czegokolwiek używacie, aby ten stan osiągnąć.

•  

Monocero

Nie no super opis, postarałeś się jak zwykle. Mi akurat z wyglądu jej rozmiar pasuje  ;) @waldekski  nie napisałeś ceny i nie podałeś strony z której kopiłeś.
(D.D)
  •  

waldekski

@Monocero
dzięki, prawie byłem pewien, że finezyjność tej maszynki, to Twoje klimaty. Co do ceny i str. producenta poszedłem w Twoje ślady. Proszę klikać na zielone nazwy, a przekieruje w odpowiednie "miejsce".Kliknij proszę w zielone Occam's Razor
  •  

zennhorst

"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •  

waldekski

Dzisiaj kolejne golenie Enoch'em tym razem użyłem nożyka KAI Captain Titan Mild Protouch MG.

I to golenie to prawdziwe WOW.
Nie jestem w posiadaniu maszynki Cobra Classic (przypomnę, że maszynka, która była inspiracją dla maszynki Enoch), mam za to King Cobra Classic. Nie miałem też sposobności porównania tych dwóch maszynek, ale z tego co widzę  na zdjęciach i czytałem, to głowica to, to samo, różnica tylko w rączkach. Czemu golenie WOW ? A no The Enoch z tym nożykiem jest naprawdę skuteczny przy jednoczesnej łagodności (zarost jedno dniowy).
Tak jak po goleniu się The Enoch z nożykiem Schick P-30

czułem AS i to dosyć intensywnie, tak po KAI PRO... absolutnie nic, a przy tym skuteczność dużo lepsza niż King Cobra Classic z tym samym ostrzem.
Ten "mikrus" naprawdę mile zaskakuje.
Znalazłem też jeden minus tej maszynki. Czyszczenie jej po każdym goleniu to "......." tyle zakamarków.
Pewnie co jakiś czas wyląduje w myjce ultradźwiękowej i tyle.
Może za jakiś  czas pokuszę się o porównanie The Enoch do Generała, chociaż nie wiem, czy to było by właściwe.......czas pokaże.
Na chwilę obecną mogę spokojnie polecić tą maszynkę osobą, które lubią się golić maszynkami SE. Wykonanie, golenie, cena....są adekwatne do siebie  8))

•  

Gizmuch

Jak porównasz tą maszynkę do Mongoose pod względem agresywności, skuteczności ?
  •  

waldekski

Mangoose (więcej inf. o niej TUTAJ )

To zupełnie inne klimaty, ale jeżeli tylko mam się odnieść do agresywności i skuteczności to Mangoose z ostrzami Schick P-30 jest podobnie agresywna jak Enoch z tymi samymi  nożykami, ale bardziej skuteczna (zarost jedno- dwu dniowy).
Mangoose SE satin cały czas pozostaje moim nr jeden.

edyt

Jestem po kolejnym goleniu The Enoch, tym razem z ostrzami Feather ProGuard.

I tak jak oczekiwałem, golenie łagodne i skuteczne. Ten "mikrus" naprawdę coraz bardziej mnie zaskakuje i to pozytywnie.

Myślę, że dam już spokój z kolejnymi wpisami goleniowymi. Jest to jak na chwile obecną jeden z pierwszy opisów tej maszynki w sieci, przynajmniej z tego co mi wiadomo, więc poczekam na spostrzeżenia kolejnych właścicieli  The Enoch od Occam's Razor.
  •  

waldekski

•  

Monocero

@waldekski ta maszynka wygląda bardzo zgrabnie. Czy rączka jest na grubość podobna do LUXa? 
(D.D)
  •  

bigmaciek

Wygląda jak systemówka z wymiennym ostrzem.  :D
  •  

waldekski

@Monocero

Chyba nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. Nigdy nie widziałem na żywo LUX'a, ale rączka The Enoch to
73.2 mm długości i 9,3 mm grubości. Cieńsza od pióra wiecznego  :))
Jej finezyjność, tej maszynki, bym porównał do Vector od Blackland (info. TUTAJ )

@bigmaciek

ale "systemówka", która nie podrażnia  8)))
  •  

Gizmuch

Enoch już do mnie jedzie, mam nadzieje, że skutecznością przebije Vektora, który to mnie nie dogalał
  •  

waldekski

@Chowart

mam również Vector'a i mogę prawie obiecać, że Enoch dogoli dokładniej niż Vector. U mnie najlepiej się sprawdzają obie maszynki z nożykami PRO.... Chociaż większą skuteczność osiągam z nożykami Schick P-30, ale tu agresywność Enoch'a jest większa od Vector'a.
  •  

Gizmuch

Nie oszukujmy się, jeżeli chcemy dużej skuteczności, to jednak agresywność będzie występować, przetestowałem już trochę maszynek i to się potwierdza. Oczywiście każdy by chciał łagodnego golenia ze skutecznością depilatora, no ale tak się nie da.
Na szczęście moja twarz toleruje większa agresje i nie mam z tym większego problemu, u mnie Rex na 5 i było ok.
Właśnie dlatego kupiłem Enocha w nadziei, że mnie dogoli lepiej od Vektora, a tym samym będzie ciut bardziej subtelniejszy od Asylum Rx, no zobaczymy.
Jedna z moich ulubionych rzeczy w TG jest to oczekiwanie na nową maszynkę-to uzależnia
  •  

waldekski

The Enoch to maszynka naprawdę inna niż wszystkie SE. Głownie chodzi mi o jej rozmiar, wagę, to prawdziwy "mikrus".
Na pewno może pozytywnie zaskoczyć. Też mam w swojej kolekcji sporo maszynek SE i jak na razie Mangoose stalowa jest najbardziej zbliżona ideałowi, taki mój "gral goleniowy".
  •