FAMULUS - mydło do golenia w sztyfcie

Zaczęty przez Monocero, 21 Kwiecień 2025, 07:51:18

Przeczytano 1 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Robur

T800

Może to sztyft na wypady survivalowe wtedy woda bardziej do wypicia się liczy niż do robienia piany  ;D a mydełko do golenia Wars twarde też działało i jest stworzone pod żaluzje z paskiem poślizgowym idealne dla większości nowoczesnych mężczyzn  :shaving:  :D  Bo tak jest to my jesteśmy inni  O:-)
  •  
    Za ten post podziękował: Piciu

HaSSaN

@ShaveManiac 100% zgoda, nie tylko mydła, ale to się również tyczy wszystkich artykułów TG. Niestety po pewnym czasie w dużych firmach liczą się tylko jak największe zyski kosztem jakości, stąd moim zdaniem tyle reformulacji i brak tallow w wielu kultowych wręcz mydłach.
REX Ambassador | Razorock GC 1.05-P | TGS Styletto 316Ti | TGS Bayonetta | Razorock Cyber | Wizamet Junior P-1 | Muhle R41 + Yagi Mellon - MR41 | Muhle R89 Rosegold
  •  

Łapacz z Sacramento

Recka pocałunek śmierci. Choć jak zasłużony to w sumie czemu nie, trochę mnie kusiło to mydło na olx (nie to w sztyfcie rzecz jasna).
  •  

Mokasyn86

Cytat: Łapacz z Sacramento w 21 Kwiecień 2025, 19:41:57trochę mnie kusiło to mydło na olx (nie to w sztyfcie rzecz jasna).
Kawa nie jest zła, serio. Pachnie jak lody orzechowo-czekoladowe. Także jeśli ktoś oczekuje mocnej czarnej, to tutaj mamy Cappuccino, co mi osobiście bardzo odpowiada.
  •  

Monocero

Opisałem konkretnie mydło w sztyfcie. Nie znam innych mydeł tej firmy i nie mam o nich zdania. Mydło w sztyfcie jest DROGIE, 45 zł za 50 g to przegięcie i wg mnie bardzo słabe. Równie dobrze mógłbym sobie zarost nasmarować tłuszczem z konserwy i się ogolić. Efekt byłby taki sam. Co do samej firmy to tak jak @HaSSaN napisał nie każdy się tym przejmuje. Ja akurat zwracam na takie niuanse uwagę.
(D.D)
  •  
    Za ten post podziękował: Razir

HaSSaN

Teraz sobie przypomniałem, że mam próbkę kawy prażonej tego mydła nie pamiętam od kogo ją dostałemi goliłem się nią z raz czy dwa, mydło jak mydło całkiem poprawne moim zdaniem ale tylko takie poprawne a jak ta cena 50zł tyczy się 50g tego mydła czyli 1zł za gram to w takiej cenie jest masę dużo lepszych mydełek a nawet taniej.
REX Ambassador | Razorock GC 1.05-P | TGS Styletto 316Ti | TGS Bayonetta | Razorock Cyber | Wizamet Junior P-1 | Muhle R41 + Yagi Mellon - MR41 | Muhle R89 Rosegold
  •  
    Za ten post podziękował: Wielebny

rafalJG

Historia - świetna, mydło - do dupy. I do tego drugiego proponuję je wydać uczestnikom kolejnego przemarszu :)
  •  

Monocero

Gdyby ktoś reflektował na to cos to oddam za darmo w poniedzialek.
(D.D)
  •  

Poljot_87

A zauważył ktoś w ogóle co jest napisane z tyłu na opakowaniu? Może właśnie dlatego piana nie wychodzi.
  •  

Akatovskyyy

Cytat: Poljot_87 w 28 Kwiecień 2025, 13:57:21A zauważył ktoś w ogóle co jest napisane z tyłu na opakowaniu? Może właśnie dlatego piana nie wychodzi.

Jasne, że tak. I uwierz mi, że nic ten fakt nie zmienia, bo nawet używając tego według zaleceń - właściwości są fatalne. Zmarnowane pieniądze, a i być może zmarnowany potencjał  ;)
  •  

Poljot_87

Jeśli dobrze widzę cenę to rzeczywiście sroga nawet gdyby było wydajne o dobrych właściwościach  ???
  •  

Akatovskyyy

Za parę złotych mniej jest Tabac w sztyfcie, który nawet jako baza vege bije ten wytwór wyobraźni Famulusa. Szkoda, bo to mógł być naprawdę fajny produkt  C:-)
  •  

Poljot_87

Nie mówiąc już jak tanio wychodzi Arko czy Derby w sztyfcie i to na bazie tallow  O:-)
  •  

2metry

:? Jak to wygląda prawnie?  :?
Nie ma żadnego przepisu, że producent musi podać gdzie produkt fizycznie powstaje, czy jest taki przepis, ale jest martwy?
  •