REX Supply Ambassador

Zaczęty przez INFIDEL, 22 Styczeń 2019, 19:16:33

Przeczytano 9 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

INFIDEL

Cytat: Monocero w 21 Luty 2019, 19:08:21No i po takiej recenzji dziś wyczytałem na zaprzyjaźnionym forum opinię, która stawia pod znakiem zapytania tą maszynkę

Przyznaję - napisałem opis/recenzję. I to jest powodem wylewania pomyj.
To nie maszynka jest pod znakiem zapytania - zagraniczne fora jednoznacznie przychylnie i z uznaniem wyrażają się o tej konstrukcji. Moja opinia nie jest odosobniona. To akurat w przypadku akcji psy spuszczone - nagonka ruszyła... jest mało istotne.
Dlaczego Ci, którzy mają najwięcej do powiedzenia i licytują się w krytycznych opiniach po jednym użyciu(!) albo nawet bez użycia owej maszynki... - dlaczego oni nie raczą napisać recenzji i podzielić się swoimi spostrzeżeniami?!
Po to wymyślili maszynki regulowane, by każdy miał swoje ustawienie - nie ważne jakie, ważne że dobre. Ty 1, ja 5, ktoś inny 3. W jednej maszynce, bez płytek i kombinacji. I nie sposób nie zgodzić się - "mnie najlepiej goli się na 2" - gratuluję(!), w takim razie po co cała reszta ustawień...
Ano po to, ze jak Ci się odwidzi, jak Ci się zarost zmieni... nie musisz - ale możesz ustawić na 3. Jak zalożysz inną żyletkę, to niewykluczone, ze własnie na 3 bedzie goliła dobrze. Po to jest mozliwość regulacji ! Możliwość a nie konieczność. To takie trudne wyciągnąć wnioski jakie korzyści daje taka konstrukcja?
Może malkontenci powinni zacząć stosować krem do depilacji - byłoby bez marudzenia na zapachy mydeł, na ich słabe wyrabianie, na pędzle, na złe maszynki...
Wniosek z takich zachowań i zarzutów prosty - nie warto nic pisać, w imię czego mam słuchać żali?
Przestrzegam chętnych do napisania opinii - po co Wam to ?! Chcecie dobrze a wychodzi jak zwykle.
Żadna z moich opinii nie była tendencyja, nie jestem przedstawicielem handlowym Supply czy innej firmy - przedstawiłem swoje odczucia i w mojej opinii to znakomita maszynka. Nie na kazdym ustawieniu (bo nie każdemu pasuje łagodność lub agresywność... do wyboru) - na tym polega problem - tego nie było w np.: wR41. Tam nie mozna było nic regulować. Ten kto napisał recenzję, ze jest OK, powinien zebrać zasłużoną krytyke, bo Rychu się zaciął koło ucha ! Skandal - taka maszynka a Rychu się zaciął. A Rychu już 3 innymi maszynkami się golił i się nie zacinał a tą się zaciął... Z Rychem jak wiadomo żartów nie ma jak się zatnie, to jest zacięty...
Ale i dla Rycha jest lekarstwo na zacięcia maszynkowo-żyletkowe lub inne:

Przepraszam, ale tak to widzę.

•  

Pio.TR

Yyyyyy..... Jasne  ;D
To ja chętnie podejmę wyzwanie Rex-a jak już się ogolę tak przynajmniej 20-30 razy to wejdę w dyskusję.
  •  

zennhorst

@INFIDEL
... wyluzuj, nie przejmuj się opiniami goleniowych autorytetów  ;D
Jakby nie pomagało zawsze możesz zażyć NIEPIERDOL  :D

"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •  

zennhorst

@Pio.TR  ... Ty się lepiej weź za pisanie recenzji Vectora ...
Bo jak tak będziesz testował i testował ... to zanim skończysz to ja Alzheimera dostanę  :D
zennhorst
  •  

Monocero

@INFIDEL  ale czy w opiniach nie o to chodzi, żeby były różne? To chyba dobrze, że ktoś napisał co innego, bo teraz właśnie kilka osób się postara i też napisze swoje odczucia, co da nam szersze pole widzenia. Ja właśnie dzięki temu będę ja musiał kupić żeby sam sprawdzić  ;) Z resztą jak sam Spec tam napisał i zastrzegł nie jest to recenzja ale bardziej odczucie z pierwszego golenia. Dlatego WARTO pisać recenzje. Ja napisałem o żyletkach LB które sa dla mnie super a @bigmaciek  nie chce na nie patrzeć  :D. Czyli co? Ja napisałem nie prawdę czy @bigmaciek się nie zna? Nic z tych rzeczy.
(D.D)
  •  

zennhorst

@Monocero.  od skrótu TOMBI mam wysypkę ... możemy tu nie używać takich naleciałości  >:((
zennhorst
  •  
    Za ten post podziękował: Rafero

Pio.TR

A ty chcesz recenzję czy pierwsze wrażenie? Jeszcze trzy ostrza mi zostały do sprawdzenia 🤣
  •  

bigmaciek

•  

Pio.TR

Wejście jak Chack Noris  8)
  •  

tombar

Cytat: zennhorst w 21 Luty 2019, 20:35:26
@Monocero.  od skrótu TOMBI mam wysypkę ... możemy tu nie używać takich naleciałości  >:((
Popieram i dorzuciłbym jeszcze eufemizm w stylu - najpierw długi wywód, a na koniec coś w rodzaju "ale co ja tam wiem", albo "ale ja się nie znam".   >:((
Ius est ars boni et aequi
  •  

Robcyk

Czekam z niecierpliwością na recenzję @Pio.TR .   :)  Mam nadzieję że będzie obszerna. Bardzo lubię czytać recenzje produktów do TG i proszę Jarek nie przejmuj się opiniami innych. Pisz recenzje bo dobrze Ci idzie.

A i mi też jak pierwsze piwo wypiłem na szybko to się pozwymiotowałem :P
  •  

waldekski

Cytat: tombar w 21 Luty 2019, 21:21:44
Popieram i dorzuciłbym jeszcze eufemizm w stylu - najpierw długi wywód, a na koniec coś w rodzaju "ale co ja tam wiem", albo "ale ja się nie znam".   >:((

no i nic dodać, nic ująć  :P :P
  •  

Monocero

Dzisiaj dzięki uprzejmości @Pio.TR  a miałem okazję dokładnie zapoznać się z tą maszynką. Wow! tyle powiem. Maszynka tak jak @INFIDEL opisał jest wykonana perfekcyjnie. Każdy jej element jest doskonale przemyślany i spasowany. Nic się nie zacina, nie odstaje i nie ma żadnych niedopracowanych płaszczyzn. Maszynka jest doskonale wyważona i ma bardzo odpowiednią długość rączki. Samo moletowanie jest wykonane bardzo precyzyjnie i zapewnia doskonały chwyt.

Co ważne maszynka ma dożywotnią gwarancję producenta i producent pokrywa koszty przesyłki.

Nie miałem okazji się ta maszynką ogolić ale zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie i na 100% wejdę w jej posiadanie. Pozycja obowiązkowa.
(D.D)
  •  

INFIDEL

Maszynka jest dobrze wykonana i znakomicie goli. Oczywiście kwestia ustawienia na 6 dla bardzo delikatnej i wrażliwej skóry to niestety to samo co użycie ATT H1 i nie jest tu nic winien REX.
Nie wiem jak się odnieść do kolejnego z zarzutów: "wiedziałem, że z tą maszynką coś jest nie tak"(!)
To nie z maszynką...
Wierzę, że rzeczowa ocena pozwoli własciwie spojrzeć na tą konstrukcję, moje wrażenia i odczucia nie twierdzę że są jedyne, właściwe i ostateczne - to oczywiste... niestety nie dla wszystkich.
@Pio.TR  mam nadzieję, ze wkrótce zmieści swoje spostrzeżenia.
  •  

adiblue

Mydło SV pożyczyłem bratu na testy wraz z GC .84P.
Dlatego do pierwszych goleń użyłem CRABTREE & EVELYN West Indian Lime.
Rex ustawiony na 2.
Żyletka Gillette Platinum.
Prysznic, potem piana wyrobiona w tyglu na gorąco.
Cel - PN.
Policzki, broda, wąs wymagały trzech przejść. Efekt, 3 małe kropki, pod nosem.
Szyja, szczęka, 3 przejścia, zero podrażnień, skaleczeń.
Podbródek- tutaj włosy rosną we wszystkich kierunkach. 3 przejścia plus 3-4 poprawki w kilku miejscach. Zero podrażnień, brak skaleczeń.
Ocena bardzo dobra. Brak niedogolonych miejsc.
Zwłaszcza podbródek nie był tak gładko ogolony z żadną inną MNŻ.

Niedziela rano, po powrocie z weekendowego wypadu.
Golenie głowy i twarzy.
Twarz - tu dokładna poprawka z piątku.
Efekt lepszy, brak jakichkolwiek podrażnień czy skaleczeń.

Golenie głowy.
Zacząłem od ustawienia 1.
Pierwsze przejście i już w sumie mogłem skończyć choć efekt był gorszy od tego jaki uzyskuję Mambą 70.
Drugie przejście z uwagi na nakładającą makijaż i blokującą lustro żonę, wykonałem na ślepo bez lustra.
Nie odważyłem się zmienić ustawień. Efekt, jest bardzo dobry. Nie osiągnąłem PN, nie było tak idealnie równo jak mambą 70, ale nie ma miejść ze znacząco dłuższymi włosami, jak to było po nawet trzech przejściach GC .68P.
No i najważniejsze, mimo golenia na czuja zero podrażnień czy skaleczeń.

Wrażenie po tych pierwszych przygodach z Rexem są bardzo pozytywne.
Wyważenie, rozmiar bardzo mi pasują. Zwłaszcza krótka rączka bardzo mi leży podczas manewrowania z tyłu głowy.

Kąt przyłożenia zdecydowanie mniej intuicyjny niż w Mambie. Ale to kwestia paru goleń i zmiany nawyków.

Dam znać jak będę po kilku goleniach i po próbach z wyższymi ustawieniami.
Pozdrawiam
Adam
  •