Klub „ŁAGODNYCH MASZYNEK” - maszynki robiące dobrą robotę

Zaczęty przez ShaveManiac, 29 Sierpień 2024, 18:20:08

Przeczytano 17 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

japurek

Moje nieAI podpowiada mi, że im dłużej się golę tym bardzie się dodałam "piczodrapkami".
Należy zauważyć, że te delikutaśny maszynki bardzo przyjemnie reagują na zmianę żyletki, jeśli głowica jest nieczuła na "gubienie" kąta, pozostaje nam tylko wprawą i doświadczenie.
Z moich przygód 34G, KCG, 3one6 /tu uwaga na żyletki/, Lux dla wprawnej ręki.
Jest jeszcze valynor oraz ... 6s płytka 2 a nawet 1.
Pozdrawiam drużynę łagodziaków.
"... wiecznie żyć nie będę... " - Wilkinson Sensitive :D :D

tomek

Cytat: Milas w 27 Luty 2026, 22:37:19To ja bym powiedział:
Łagodną maszynką trzeba umieć się OGOLIĆ, a  agresywną trzeba umieć się GOLIĆ  ;)

Zgrabnie powiedziane
YATES MERICA
TATARA MASAMUNE
ABOVE THE TIE WINDSOR H
  •  
    Za ten post podziękował: Milas

jarrrro

Na pewno agresywną jest bardzo trudno się ogolić, bo można krzywdę sobie zrobić bardzo łatwo. Zawsze mylnie uważałem, że żyletka to żyletka i nie ma różnicy w działaniu na skórę. Okazuje się, że się myliłem, stąd mój zwrot w kierunku łagodnych.
  •  

jarrrro

Melduję się w klubie jako posiadacz ( to na razie kłamstwo, bo jeszcze nie zapłaciłem ) Henson Mild, co jest czarny jak diabeł. Pięknie maszynka wygląda, lepiej niż na zdjęciach. Założyłem żyletkę i ze strachem skonstatowałem, że żyletki prawie nie widać... Jak ja się tym ogolę? Na to pytanie dam odpowiedź jutro rano, gdy nastąpi próba generalna. To już nie chodzi za bardzo o odczucia przy goleniu, bo lubię czuć ostrze na twarzy. Chodzi bardziej o reakcję skóry, czy będzie zaczerwieniona jak zwykle, czyli bardzo. I tu także chciałbym podziękować @Arjuna , który prowadzi najlepszy sklep na świecie z TG.  :beer3:
  •  
    Za ten post podziękował: Arjuna

Martinesku

Czy ja należę do klubu?  ;D  Syntesi, GC są łagodne i skuteczne.
Dla mnie R41 też nie jest agresorem, tylko, że do golenia głowy trochę się jej obawiam bo już mi pokaleczyła łepetynę.
Lubię sprzęty uniwersalne więc R-ka jednak idzie pod młotek.

No i mam już na oku pewien sprzęt, niestety z USA więc koszta będą ;)

maszynki:  TGS Syntesi,  RazoRock Lupo 95 CC,  RazoRock Game Changer 1.05 CC
blaszki 👍:  Gillette King C,  Polsilver Arab Vintage, Gillette Minora,  Polsilver S. Iridium,  Gillette 7 o'clock  Sharp Edge
  •  

tomek

Cytat: Martinesku w 02 Marzec 2026, 21:07:34No i mam już na oku pewien sprzęt, niestety z USA więc koszta będą ;)

Zdradzisz co to będzie?
YATES MERICA
TATARA MASAMUNE
ABOVE THE TIE WINDSOR H
  •  

Martinesku

blaszki 👍:  Gillette King C,  Polsilver Arab Vintage, Gillette Minora,  Polsilver S. Iridium,  Gillette 7 o'clock  Sharp Edge
  •  

loppek

•  

Martinesku

Cytat: loppek w 02 Marzec 2026, 21:44:26powiedz chociaż pierwszą literę  :P
Dobra, nie będę się zachowywać jak "panienka z okienka".
Chcę kupić Maxwell June DE z czapką EX i dłuższą rączką.
  •  
    Za ten post podziękował: loppek

TJ

Cytat: Martinesku w 02 Marzec 2026, 21:14:01Nie teraz  ;)
Budowanie napięcia, że się jakiegoś woflmana spodziewałem.
Jak się zdecydujesz to daj znać bo w sumie to pierwsze widzę tę maszynkę
  •  

Martinesku

Cytat: TJ w 02 Marzec 2026, 22:04:23Budowanie napięcia, że się jakiegoś woflmana spodziewałem.
Jak się zdecydujesz to daj znać bo w sumie to pierwsze widzę tę maszynkę
e tam po co mi Wolfman...
  •  

TJ

Pierwsze co mi do głowy przychodzi, to że do golenia może
  •  

Martinesku

Cytat: TJ w 02 Marzec 2026, 22:16:33Pierwsze co mi do głowy przychodzi, to że do golenia może
to maszynki do gablotki, na wystawkę  :D
  •  

Milas

•  

Yary

Ja zgłaszam prośbę o przyjęcie Lambda Atheny. Myślę że ta maszynka może być zarówno łagodna jak i średnio agresywna. Zależy od pociągnięć oraz (braku) docisku.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro
  •