Ostrzę sam brzytwę

Zaczęty przez Monocero, 16 Marzec 2019, 13:57:54

Przeczytano 105 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

T800

Takie skały :) Ta z Japońskimi krzaczkami dobrze wykańcza powolna ale poleruje ładnie nie daje łuseczek na lysinkach a drobniutkie ryski może brzytewka być średnio agresywna Tej drugiej skały jeszcze nie testowałem Bardzo ciekawe wytrącenia w różnych kolorach z obu stron

Turtle

Chmura

•  
    Za ten post podziękował: T800

Turtle

•  

Mokasyn86

Chciałem zwrócić uwagę na ten kamyk po prawej. On ma z dwóch stron zupełnie inne wzory. To jakby dwa różne kamienie, naturalne ze sobą połączone, tak to wygląda wizualnie. Teoretycznie pewnie tak nie jest.
Zajebisty 8)

PS. Nagury pewnie wielkości normalnych kamyczków. Pewnie możnaby normalnie ostrzyć. Nagury z nazwy :D
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

Mokasyn86

Muszę przyznać, że z laćków mnie nie wystrzeliło :o

Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  
    Za ten post podziękował: Wielblad

loppek

Cytat: Mokasyn86 w 11 Styczeń 2026, 18:17:10Muszę przyznać, że z laćków mnie nie wystrzeliło :o

To Class A czy Class B? Podobno jest spora różnica między rodzajami tej pasty.
  •  

Mokasyn86

•  

Chmura

•  
    Za ten post podziękował: TJ

Mokasyn86

Chmura

Do czego to? Podobne chyba do luxor 0,5, ma byc lepsze?
  •  

T800

Mokasynku polerowales na balsie lub skórze ta kosmiczną pastą 60000 grit i jak goliła brzytewka po takim wysokim wybłyszczeniu  :? Sądzisz że 100000 grit poprawi komfort golenia  :shaving:
  •  

Mokasyn86

Ostrzyłem na balsie, nie jestem fanem pasty na skórze.
Problem tej pasty jest w tym, że jest ona bardzo tłusta. Taki zastosowali nośnik. Do tego tych drobinek ostrzących jest chyba bardzo mało, bo pasta jest powolna..
Luxor jest lepszy. Inne pasty diamentowe które mam także są lepsze. A kosztują 10% z tego ???

T800

Te super wysokie gradacje będą powolne to co zbiera stal jest drobniejsze niż proszek kakao i jak to ma być żerne w stosunku do stali To będzie zbierać milionowe części milimetra z łysinki i tak jak smecilem niewyspany przy stole w celi pustelnika (Choćbyś uzyskał tą mega ostrość to potem możesz schować takie ostrze do menzurki wypompować powietrze i nakleić napis OSTRZE DOSKONALE całość powiesić w gablocie)Jak ogolisz policzek mega ostrość spadnie do poziomu roboczego brzytwy czyli taką jak po Mst Muller Japończykach czy Rozsutecu Koniec mojej filozofii Siadam do kamieni  ;D

Chmura

Kolejne już testy aby upewnić się co do kamyków.
Po samej zawiesinie z komy można już kończyć ostrzenie i ostrze nie będzie ustępować niczemu, bardzo fajny kamyczek.
Ten drugi brzydal taki odłupany nieregularny kształt ma wygląda jakby kawałek betonu gdzieś się z ranta urwał, myślałem że to jakiś początkowy kamień do nożyczek może ale bardziej mylić się nie mogłem. Dosyć twardy, porównywalnie z koma trzeba się napracować aby wytworzyć zawiesinę. Uczucie przy szuraniu jak na zawiesinie z najtwardszych JNATów takie jak dotyk jedwabiu i wykończenie też im niczym nie ustępuje. Krawędź po komie wyciągnął jeszcze troszeczkę dalej. Takie nieoczekiwane kamyki lubię najbardziej.