Motocykle i skutery

Zaczęty przez bigmaciek, 15 Marzec 2020, 19:45:45

Przeczytano 7 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mokasyn86

Byłem przejazdem koło rybnickiego lotniska.
Ale u T800 nie byłem. Bo dziś niedziela, i jest on u teściowej, na kółku różańcowym :hahaha:
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.

lukassonek

Henson AL 13++ Black // T-1000 by @T800 // Razrock Cyber ++ // Razorock Hawk V2 Black // Artist Club SS Black ACS-NB // Muhle R89 Rosegold

Mokasyn86

Kurde jak daleko jeszcze do lata  >:D

Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

Martinesku

maszynki:  TGS Syntesi,  RazoRock Lupo 95 CC,  RazoRock Game Changer 1.05 CC,  Mühle R41
blaszki 👍:  Gillette King C,  Polsilver Arab Vintage, Gillette Minora,  Polsilver S. Iridium,  Gillette 7 o'clock  Sharp Edge (żółte)
  •  

Mokasyn86

Akurat motocyklista ma tyle wspólnego z dawcą organów, co koń z koniakiem.
Przy wypadku narządy wybuchają, pękają, więc nie nadają się do przeszczepu.

PS. Ja jeżdżę od drugiego lutego 2008 roku. Miałem przez ten czas tylko jeden wypadek 20 lipca 2012 roku. Nie latam jak ostatni kretyn, więc akurat trochę mnie urażają teksty o dawcach nerek itd.
  •  

Martinesku

A ja widziałem jak reanimowano gościa na wiosnę na jezdni, urwało mu nogę i widziałem kość udową, na drugi dzień były już tylko znicze w tym miejscu.
maszynki:  TGS Syntesi,  RazoRock Lupo 95 CC,  RazoRock Game Changer 1.05 CC,  Mühle R41
blaszki 👍:  Gillette King C,  Polsilver Arab Vintage, Gillette Minora,  Polsilver S. Iridium,  Gillette 7 o'clock  Sharp Edge (żółte)
  •  

Mokasyn86

Nabijanie się z czyjejś śmierci, z tragedii rodziny i bliskich, to tak trochę ...
  •  

Martinesku

Cytat: Mokasyn86 w 08 Styczeń 2026, 18:43:05Nabijanie się z czyjejś śmierci, z tragedii rodziny i bliskich, to tak trochę ...
Żadnego nabijania nie było. Takie sytuacje się pamięta długo. Wiosna, piękna pogoda, sucha jezdnia i młody człowiek, który w skutek buzujących hormonów docisnął manetkę.
Pamiętaj o tym.

japurek

Motorki są spoko. BYLE DO WIOSNY.
"... wiecznie żyć nie będę... " - Wilkinson Sensitive :D :D

grain

Cytat: Mokasyn86 w 08 Styczeń 2026, 18:35:07PS. Ja jeżdżę od drugiego lutego 2008 roku. Miałem przez ten czas tylko jeden wypadek 20 lipca 2012 roku. Nie latam jak ostatni kretyn, więc akurat trochę mnie urażają teksty o dawcach nerek itd.
Mnie też takie teksty urażają. Miejsce na drodze jest dla nas wszystkich. Pieszych, motocyklistów, samochodziarzy, rowerzystów. Staram się podchodzić do każdego uczestnika ruchu z szacunkiem. Często delikatnie zjeżdzam do prawej gdy widzę 2 kółka w lusterku. Nierzadko widzę później uniesioną rękę w podzięce. Fajne to i pozdro dla wszystkich  :beer2: Nie dajmy się dzielić

Armaros

Cytat: Mokasyn86 w 08 Styczeń 2026, 18:35:07Akurat motocyklista ma tyle wspólnego z dawcą organów, co koń z koniakiem.
Przy wypadku narządy wybuchają, pękają, więc nie nadają się do przeszczepu.

PS. Ja jeżdżę od drugiego lutego 2008 roku. Miałem przez ten czas tylko jeden wypadek 20 lipca 2012 roku. Nie latam jak ostatni kretyn, więc akurat trochę mnie urażają teksty o dawcach nerek itd.

Dokładnie krąży mit, że motocyklista po śmiertelnym wypadku zostaje dawcą. Rzeczywistość jest jednak zupełnie inna.
Odbywałem wojsko w szpitalu i z bliska widziałem, jak to naprawdę wygląda nie polecam.
Rockwell 6C – mój bolid w łazience.
Zero pit stopów, pełna moc i gładkie okrążenie bez podrażnień.

lukassonek

Cytat: Armaros w 08 Styczeń 2026, 21:06:29Dokładnie krąży mit

To akurat prawda z tym mitem , najwięcej dawców to osoby które już przebywają w szpitalu , u mnie akurat cała rodzina wie , jeśli kiedyś kipnę a narządy będą się nadawać mają je oddać  8)
Henson AL 13++ Black // T-1000 by @T800 // Razrock Cyber ++ // Razorock Hawk V2 Black // Artist Club SS Black ACS-NB // Muhle R89 Rosegold
  •  
    Za ten post podziękował: Armaros

gawrosz

Wszystko z głową i zdwojoną uwagą, motocykl to drobina wolności i radości, uciekać przed nią...
Nie, mimo wspomnień i rozterek, nie...tylko głowa na karku i oczy dookoła głowy
Maszynki Vintage - brzytwa mar79 i Wapki
  •  

Armaros

Cytat: lukassonek w 08 Styczeń 2026, 21:09:33To akurat prawda z tym mitem , najwięcej dawców to osoby które już przebywają w szpitalu , u mnie akurat cała rodzina wie , jeśli kiedyś kipnę a narządy będą się nadawać mają je oddać  8)

Osoba oddająca organy do przeszczepu musi przede wszystkim być całkowicie zdrowa. Przykładowo, nie przeszczepia się wątroby od osoby, która chorowała na nowotwór, nawet jeśli została wyleczona. Istnieje bowiem ryzyko, że w organizmie mogą pozostać niewykryte komórki rakowe, które mogłyby ujawnić się w późniejszym czasie.
Rockwell 6C – mój bolid w łazience.
Zero pit stopów, pełna moc i gładkie okrążenie bez podrażnień.
  •  

Mokasyn86

•